top of page

חדר ירוק | פטיו צוות רפואי וסיעודי | בית חולים

2.2
2.4
2.3
1.3
8X9A8480_רוזנבאום
1.1
1.2
DJI_0790 copy
1.4
1.3
1.5

טיפולוגיה  פטיו בית חולים 

מיקום   פתח תקוה. ישראל

שטח  230 מ"ר

'חדר ירוק' הינו פטיו חפור במפלס נמוך בקומה מקמפוס בלינסון , המיועד לרווחת צוות בית החולים, הרפואי והסיעודי. הפרויקט הינו נדבך ממערך פטיואים תרפויטים אשר תוכנן ובוצע במרכז הרפואי שניידר לרפואת ילדים, פתח תקוה.

הקונספט התכנוני 'חדר ירוק', משתרע על שטח 230 מ"ר, ולגובה של כ-4 מ', ומציע הפוגה גופנית ונפשית לצוות הרפואי והסיעודי, בעבודת הקודש לטיפול בילדים המאושפזים במחלקות השונות של בית החולים.

'חדר ירוק', מורכב מארבע פאות: שלוש מהן פונות לחדרי ישיבות ולחדר האוכל, ופאה אחת, פאת קיר צמחים, במפנה צפוני, לקיר הדיפון המחזיק את חתך הקרקע שנחפר.

מעבר לתפקידו ההנדסי, הופך קיר הדיפון ל'קנווס עלווה ירוקה' של ממש, ומתוכנן בטכנולוגיה שתילה הידרופונית, חסכונית במים וללא אדמה כלל.

קווי ה'מכחול הירוק' של פריסת הצמחים שואבים השראה מקפל קרקע גאולוגי. חתך הקרקע שנחפר, הופך זכרון ירוק וחי, בטקסטורות צמחים עשירות ובגוונים משתנים. אלו משתנים שלא לפי צו האופנה, אלא לפי צו עונות השנה. תכנון פריסת הצמחים תוכננו בהתאם לחשיפת הצמחים לאור שמש ולצל.

מערכות ההשקיה ומשאבות המערכת, סמויות ברצפת דק צפה עשויה לוחות עץ טיק בורמזי בחתכים משתנים. לאורך הקיר הירוק, תוכנן ספסל אמורפי באורך של כ- 25 מ',  מעוצב בחתכים משתנים, ומאפשר מצבי ישיבה מגוונים.

'חדר ירוק' הוא חוויה של כמה רזולוציות: הוא נצפה מחדרי הישיבות ומאפשר 'נוף ירוק' לרווחת הצוות הרפואי והסיעודי השוהים בו, ולאלו שנהנים מהפטיו, קרוב לעלוותו, בישיבה על הספסל.

צילום: דניאל קסב

 

bottom of page